За останні три доби закупівельні ціни на м’ясо птиці підвищились на 20 % з 16,5 гривень за кілограм до19,6 гривень.
Про це повідомила експерт з ринків м’яса та м’ясопродуктів Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Єлизавета Світлицька на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
«Важко сказати чому це відбулось: через свята, через зупинку за неофіційною інформацією одного із 4 великих комбінатів по технічним причинам та відміну пільгового оподаткування із 30 квітня цього року», — сказала експерт.
За її словами, також на підвищення цін на м’ясо птиці могла вплинути і відсутність імпорту, адже в Україну птиця завозиться здебільшого у вигляді фаршу. Чекати на зниження цін, на думку експерта, не слід. Вона підкреслила, що шансів на повернення цін у їх початковий діапазон мало і пониження цін зможе відбутись лише за допомогою втручання уряду та законодавчого врегулювання проблеми.
К.Коваленко />