ГолосUA
07:29 18/03/2010

З поверненням Білоконя в Україну варто очікувати й на інших політичних емігрантів — експерт

З поверненням екс-міністра МВС Миколи Білоконя в Україну варто очікувати й інших політемігрантів.

Про це сказав політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, кореспонденту ГолосUA.

"За словами Леоніда Кучми, ситуація обнулилася. Тож всі, так би мовити, громадяни Російської Федерації не просто можуть повернутися — їх зобов‘яжуть повернутися російські спецслужби для виконання доручень. Вони можуть навіть не потрапити на високі посади, але принаймні двері для них широко відчинені нинішньою російською владою в Україні" — запевнив експерт.

На думку Володимира Горбача, повернення цих людей ідеологічно вписується у політичний міф нової влади про те, що революція була не справедливою, а ці, так звані, політемігранти – це жертви попереднього режиму.

Нагадаємо, екс-міністр МВС України Микола Білоконь заявив, що має намір повернутися до України.

Як відомо, у 2005 Микола Білоконь залишив Україну, аби уникнути кримінального переслідування після перемоги помаранчевої революції. Тоді Генеральна прокуратура звинувачувала його у підписанні таємного наказу, яким заохочувався тиск міліції на опозицію, а також у фінансових зловживаннях. Пізніше у пресі була опублікована копія паспорта колишнього міністра внутрішніх справ України Миколи Білоконя, яка свідчить про наявність у нього російського громадянства.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме