ГолосUA
17:11 19/05/2009

З приходом Ульянченко політика Секретаріату стане лояльнішою — експерт

З призначенням на посаду Глави Секретаріату Президента Віри Ульянченко політика Секретаріату стане більш лояльною у стосунках з Прем’єр-министром та парламентом.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту Голос UA висловив політолог Олександр Палій.

“Думаю, тон спілкування з парламентом та урядом змінеться. Скоріш за все, Президент шукатиме конструктиву більше, ніж він це робив при Вікторові Балозі. Втім, такий розвиток подій демонструє те, що у Віктора Ющенка – невелика лава запасних. Він повертається до старих кадрів, не створивши навколо себе тих, хто міг би асоціюватися з новою хвилею“.

Політолог зазначив, що вибір Віктора Ющенка визначався й тим, що у Віри Ульянченко є певні відносини з українськими олігархами, з тією силою, яка зараз в Україні є реальною владою. />  
Водночас втрата Президентом оперативного фахового менеджера, яким був для нього Віктор Балога, є суттєвим ослабленням позицій Ющенка, вважає політичний експерт Віталій Кулик.

За словами експерта, без Віктора Балоги успішність президентської кампанії Віктора Ющенка та його перспектива як політика будуть під великим питанням. Тому, якщо дана відставка пов’язана із ідеологічними розбіжностями, наслідки її для Ющенка будуть більш, ніж невтішні.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме