ГолосUA
06:25 19/05/2010

З СІЗО відпустили головного фігуранта «педофільського» скандалу

Основний фігурант у справі про розбещення неповнолітніх у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Крим) Дмитро Полюхович залишив СІЗО.

Про це повідомив заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

Обвинуваченому в розтлінні малолітніх прийомних дітей змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд.

«Закінчилося 9 місяців перебування Полюховича в ізоляції, і, враховуючи позитивну поведінку, слідчий прийняв процесуальне рішення відпустити його під підписку, — сказав В. Щоткін. — Звинувачення не зняте, розслідування йде своїм ходом. Скільки воно триватиме, невідомо — ми ще не отримали висновків з ряду експертиз. А ось питання до Олени Полюхович, матері потерпілих, є — вона не допускає до дітей фахівців, тим самим затягуючи час». 

 Мати Дмитра, у якої він  знаходився, сказала по телефону, що син із журналістами не спілкується, але коли ця історія закінчиться, проведе прес-конференцію і все назве своїми іменами. 

У той же час, Олену Полюхович звістка про вихід екс-чоловіка з СІЗО шокувала. «Я давно зрозуміла, що безглуздо розраховувати на чесне та об’єктивне розслідування, і втомилася боятися, — сказала жінка. — Але відмовлялася вірити в те, що підозрюваного можуть відпустити. Найобразливіше, що ні мені, ні нашій охороні (безпеку сім’ї забезпечує «Альфа» СБУ. — ред.) про підписку нічого не повідомили». Перешкод слідству, пояснює Олена, вона не чинить, але травмувати психіку дітей не дозволить.

 На запитання, чи не сховається Полюхович від слідства, порушивши підписку, В. Щоткін відповів: «Це не в його інтересах. І впливати на Олену або дітей, залякувати їх, примушувати міняти свідчення не стане — це кримінально карається». 

Нагадаємо, скандал з дітьми Полюховичів в «Артеку» розгорівся у жовтні 2009 року — про нього заявив депутат Вадим Колесніченко. Серед причетних, окрім Дмитра, називалися і деякі нардепи-бютівці. Кримінальну справу порушили за статтею 156-2 КК (здійснення розпусних дій відносно особи, що не досягла 16-річного віку, її батьком), її санкція передбачає обмеження волі до 5 років або позбавленням волі — до 3-х. Полюховича помістили в Лук’янівське СІЗО, а потім (в цілях безпеки) перевели в ізолятор СБУ.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування питань, пов’язаних із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Крим).

За матеріалами: “Сегодня” />  

Читайте также по теме