ГолосUA
12:29 28/04/2010

З України до Оману літаки літатимуть сім разів на тиждень

Україна та Оман домовилися про встановлення семи авіарейсів на тиждень із подальшим їх збільшенням за визначеними напрямками між будь-якими пунктами на території України та Оману.

Така домовленість між керівниками авіаційних адміністрацій обох країн була підписана напередодні, повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України.

Відповідно до підписаного документу, сторони домовилися в цілому погодити проект тексту міжурядової угоди про повітряне сполучення. При проведення подальших переговорів, починаючи від дати підписання протоколу, до остаточного доопрацювання угоди про повітряне сполучення та набрання нею чинності, було вирішено, що кожна з держав відповідно до своєї компетенції керуватиметься принципами, відображеними у протоколі.

Щоб прискорити встановлення повітряного сполучення між Україною та Оманом керівники авіаційних адміністрацій обох сторін звернуться до відповідних органів влади для започаткування необхідних внутрішньодержавних процедур для укладання зазначеної Угоди.

Згідно з протоколом, кожна сторона матиме право призначити одне або декілька авіапідприємств для виконання рейсів за встановленими маршрутами. Оманська сторона повідомила про призначення авіакомпанії «Оман Ейр». Державіаадміністрація України зобов’язалася визначитися з призначенням авіаперевізників та проінформувати пізніше про це авіаційну владу Оману.

Нагадаємо, переговорний процес щодо здійснення повітряного сполучення між Україною та Султанатом Оман відбувся в період 26-27 квітня 2010 року в рамках виконання Плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Міністра закордонних справ України до Султанату Оман.

Зараз пряме регулярне повітряне сполучення між Україною та Оманом відсутнє.

 

Читайте также по теме