ГолосUA
12:37 12/08/2009

З України екстрадиювали італійця, якого на батьківщині звинувачують у скоєні тяжких злочинів

Наприкінці березня цього року до Укрбюро Інтерполу надійшов запит від правоохоронних органів Італії щодо встановлення місця перебування з метою затримання та екстрадиції розшукуваного на міжнародному рівні 49-річного громадянина Італії.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Він обвинувачується італійськими колегами у створенні злочинної організації, імпортуванні наркотичних засобів, придбанні майна, здобутого злочинним шляхом, зайнятті професійною діяльністю без спеціальної державної підготовки, підробці документів та незаконному поводженні зі зброєю.

Під час розслідування цих злочинів італійська поліція отримала інформацію про можливе перебування підозрюваного в Україні.

А згодом з’ясувалося, що цей громадянин Італії дійсно в’їхав в Україну та може переховуватися в Чернівцях. Тож Українським бюро Інтерполу було підготовлено запит до його представників у Чернівецькій області, а також передано можливі адреси контактів зловмисника в Україні.

Завдяки плідній співпраці ГУБОЗ МВС України, Управління оперативної служби УМВС України в Чернівецькій області, а також представників Укрбюро Інтерполу вже на початку квітня цього року зловмисника затримали.

Згодом Генеральною прокуратурою України було задоволено клопотання Міністерства юстиції Італійської Республіки про видачу обвинуваченого.

Загалом, упродовж першого півріччя 2009 року Укрбюро Інтерполу безпосередньо здійснювало екстрадиції п’ятьох осіб до інших країн, а саме до Польщі, Німеччини, Естонії, Кіпру та Італії. Всього за цей період із України в порядку екстрадиції видано 197 осіб.  

Також із початку цього року до України екстрадовано 201 особу. З них 174 — шляхом приймання у пунктах пропуску через державний кордон України, 27 — в аеропортах іноземних держав (19 – за безпосередньої участі працівників Робочого апарату Укрбюро Інтерполу, зокрема, з Німеччини – 6, Чехії та Італії – по 3, з Угорщини, Болгарії, Португалії, Австрії, Росії, Туреччини та Іспанії – по 1).

Нині правоохоронними органами України у міжнародний розшук оголошено 753 особи.

 

Читайте также по теме