ГолосUA
13:04 19/05/2010

З вівторка “Київенерго” почне відключення найбільших боржників

З вівторка 25 травня “Київенерго” почне поступове відключення найбільших боржників за спожиту електроенергію та тепло.

Про це заявив голова правління “Київенерго” Едуард Соколовський на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA

“Ми направили всім боржникам листи і починаючи з вівторка наступного тижня відповідно до чинного законодавства ми будемо обмежувати їх у теплопостачанні та електропостачанні”,- запевнив він.

За його словами, у столичному бюджеті так само як і у державному не були закладені кошти за компенсацію в тарифах та заборгованості за попередні роки. То ж компанії доведеться відключити найбільших неплатників для того, щоб вона могла функціонувати.

При цьому голова зазначив, що населення платить за спожите тепло та електроенергію справно, платежі у Києві доходять до 100%.

За словами Е. Соколовського, також КМДА винна компанії, як різницю в тарифах, 1 млрд. 688 млн. гривень. Зокрема, ЖЕКи заборгували 879 млн. гривень через, що з вівторка їм можуть також припинити теплопостачання і деякі мікрорайони можуть залишитись без гарячої води. Борги ОСББ та ЖБК склали  105 млн. гривень. 

За даними голови правління, “серед найбільших боржників компанії “Київводоканал” — 460 млн.509 тисяч гривень, “Київпастранс” — 21 млн. 894 тисячі гривень, “Київський метрополітен” — 47 млн. 763 тисячі гривень.

Е. Соколовський наголосив, якщо ці компанії не узгодять до вівторка графік погашення заборгованості та не почнуть частково її погашати, їм також можуть відключити електроенергію.

Також він додав, що через несплату окремим підприємствами заборгованості за електроенергію та теплопостачання “Київенерго” було невзмозі повністю сплачувати кошти перед ДК “Газ України”. На сьогодні заборгованість складає 2 млрд. 100 млн. гривень.  

К.Коваленко />  

Читайте также по теме