ГолосUA
17:55 03/09/2010

З водія Луценка стягли штраф в 425 гривень, а Toyota Land Cryiser колишнього міністра МВС паркується на штрафмайданчик

На водія автомобіля Toyota Land Cryiser, на якому їздить екс-міністр внутрішніх справ України, лідер партії Народна самооборона Юрій Луценко, за керування без належних документів накладено штраф у розмірі 425 грн, а сам транспортний засіб поміщено на штрафний майданчик.

Про це сказано в повідомленні Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України.

Згідно інформації департаменту, 2 вересня близько 17:00 під час руху по бульвару Лесі Українки в Києві наряд спеціального загону ДПС особливого призначення при МВС звернув увагу на те, що водій автомобіля Toyota Land Cryiser, виконуючи маневр розвороту, не виконав вимоги п.9.2 (б) Правил дорожнього руху України (перед поворотом не подав сигнал світловим покажчиком повороту відповідного напрямку перед перестроюванням і розворотом наліво).

“Приблизно через 200 м наряд ДПС зупинив цей автомобіль”, — повідомили в МВС. При початковій перевірці документів співробітник ДАІ звернув увагу на те, що довіреність на право керування транспортним засобом у порушення ч.2 ст. 799 Цивільного кодексу України не була нотаріально завірена, до того ж термін її дії закінчився 30 березня 2010 року. Це викликало у працівників міліції обгрунтована підозра щодо законних підстав керування транспортним засобом водієм цього автомобіля.

При більш ретельній перевірці було встановлено, що автомобіль належить одному з комерційних банків. На підставі договору оренди майна з правом викупу банком і ТОВ і акту прийому-передачі майна автомобіль передано в оренду ТОВ для службових поїздок персоналу, а також для вантажного перевезення дрібних речей (на момент видачі довіреності на право керування та укладання договору оренди майна, за станом на грудень 2009 року, водій автомобіля проходив службу в органах внутрішніх справ і не міг бути в складі персоналу цього ТОВ).

Водій не мав законного права користуватися автомобілем Toyota Land Cryiser, тому відносно нього було складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення у вигляді штрафу 425 грн (максимальний штраф за даний вид правопорушення становить 850 грн), а автомобіль був доставлений на штрафмайданчик, де він і знаходиться на даний час.

Водій був доставлений працівниками міліції в Печерське райуправління ГУ МВС у Києві для з’ясування обставин та надання пояснень з приводу керування транспортним засобом. За цим фактом триває перевірка.

Нагадаємо, вчора в МВС заявили, що знаходилися в автомобілі люди "викликали на підмогу для подальшого спілкування з працівниками міліції екс-керівника МВС. Приблизно через чверть години на місце прибув громадянин Луценко. Він заявив, що не допустить транспортування автомобіля на штрафмайданчик, а в разі спроби це зробити — "ляже під колеса" авто, тобто буде перешкоджати законним діям працівників міліції ".

У свою чергу, Луценко вважає, що затримання автомобіля, в якому він їздить, пов’язане з помстою чинного керівництва МВС. />  

Читайте также по теме