ГолосUA
20:46 07/02/2010

З завтрашнього дня почнеться “гра м’язів” обома політсилами — політолог

З завтрашнього дня почнеться “гра м’язів” політсилами, що підтримували обох кандидатів.

Це спрогнозував у коментарі кореспонденту ГолосUA директор Центру соціальних досліджень “Софія” Андрій Єрмолаєв.

“Обидва штаби погрожували один одному масовими акціями на захист результату виборів, щодо контролю результатів, на підтримку кандидатів у разі якихось фактів фальсифікацій. Тому я думаю, що, починаючи з завтрашнього дня, на майданах міст будуть проводитися масові акції із залученням симпатиків. Це, більшою мірою, є фактором тиску, спробою продемонструвати власну силу, зберегти обличчя. Це будуть скоріше партійно-штабні інсталяції, “гра м’язів”, і не більше”, — сказав він.

Однак існує і справжня загроза для дестабілізації ситуації у країні, зазначив політолог.

“Загрозу бачу лише у тому, що з боку одного з кандидатів буде намагання відмінити або дискредитувати результат. Якщо це стане фактом, тоді я не виключаю різкої активізації людей у тих регіонах, де він мав підтримку. У разі, якщо виборець почує від “свого” кандидата, що результат не такий, що його потрібно переглядати, у цьому випадку можливе суттєве зростання активності на місцевому рівні”, — наголосив він.

На запитання про те, чи можливі подібні події у столиці, А. Єрмолаєв відповів: “Київ — це, на сьогодні, скоріше, вже майданчик для проекції подій, медіа-картинка”.

“Все-таки, я виключаю можливість радикальних, некерованих ситуацій. Я не думаю, що все це обернеться якимись некерованими подіями обвального характеру”, — підкреслив Андрій Єрмолаєв.

І. Носальська

 

 

Читайте также по теме