ГолосUA
09:37 23/07/2009

За 1 квартал 2009 року дочірнє підприємство «Нафтогазу» заборгувало 7,8 мільярда гривень

Дочірнє підприємство «Нафтогазу» ДК «Газ України» заборгувало 7,8 мільярди гривень.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив директор інституту трансформації суспільства Національної академії управління Олег Соскін, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, за 1 квартал цього року цим дочірнім підприємством було реалізовано 16, 8 мільярди кубометрів на суму 19,4 мільярди гривень .

«У той же час компанія провела розрахунки із «Нафтогазом» тільки на 11, 6 мільярди гривень, а це вдвічі більше ніж її минулорічний борг», — зазначив експерт.

«Іде суцільна вахканалія. Нам пудрять мізки, розповідають, що все в нас добре, а насправді відбуваються крадіжки через такі компанії, а це означає — грабують державу і нас з вами», — наголосив він.

Також, за словами Олега Соскіна, уряд фінансує наперед постачання газу приватному сектору, що призвело до виникнення боргу понад 2 мільярди гривен. Хіміки та металурги, як зазначив він, завинили уряду вже 1,68 мільярди гривень.

«Таким чином хімічні та металургійні підприємства отримали гроші від уряду на споживання газу, спожили його, а гроші зависли боргом», — резюмував О. Соскін.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме