ГолосUA
08:33 30/03/2010

За 10 кілометрів від Києва видно усі недоліки роботи галузі — міністр транспорту

Достатньо від’їхати на 10 кілометрів від Києва і стає видно усі недоліки роботи Міністерства транспорту та зв’язку України.

Таку думку висловив міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко, повідомила прес-служба Мінтрансу.

«Окремий рядок бюджетних витрат – це дороги. Достатньо від’їхати від Києва на 10 км. в будь-якому напрямку і відразу відчуваєш усі недоліки роботи. Все стає зрозуміло без будь-яких експертів. Так працювати не можна», — підкреслив голова відомства.

Посадовець також дав доручення всім профільним заступникам визначити перелік першочергових проектів на 2010 рік, реалізація яких потребує бюджетних коштів.

Міністр зазначив, що цього року, зважаючи на складу економічну ситуацію, видатки в цілому будуть скорочені. Тому Костянтин Єфименко наголосив на необхідності зосередити увагу на об’єктах, які потребують залучення бюджетних коштів в 2010 році. «Ми повинні сформувати реальний бюджет, виконання якого сприятиме розвитку галузі. Наша позиція в цьому питанні має бути максимально виважена, — сказав він.

При цьому він наголосив на необхідності дотримання інтересів державних підприємств та врахування їх потреб щодо оновлення виробничих потужностей, модернізації інфраструктури тощо. «Не можна надалі тільки латати дірки, — переконаний він. – Адже ми ризикуємо взагалі зруйнувати систему планових оновлень».

Потребує вирішення питання із виділенням коштів на будівництво та ремонт автошляхів, реконструкцію аеропортів та злітно-посадкових смуг, ураховуючи підготовку до Євро- 2012. Міністр доручив визначити реальну потребу в коштах на розвиток всієї транспортної інфраструктури країни, а також детально розібратися із можливістю залучення кредитів та перекредитування наявних.

 

Читайте также по теме