ГолосUA
06:14 29/12/2010

За 11 місяців року КРУ знайшла порушень на 76 млрд. гривень

 

 

За 11 місяців 2010 року органи державної контрольно-ревізійної служби знайшли порушень на підприємствах на суму 76,1 млрд. грн.

 

Про це повідомила прес-служба Контрольно-ревізійного управління.

 

Згідно з інформацією, було перевірено майже 13,3 тис. підприємств, установ і організацій (з них 8,8 тис. бюджетних установ і організацій), порушення фінансово-господарської дисципліни виявлено на 12,5 тис. з них.

 

У результаті вжитих заходів за звітний період забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів на загальну суму майже 972 млн. грн.

 

Фінансові порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявлено на більш як 8,7 тис. об’єктах на суму понад />43,2 млрд. грн. Усунення порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, забезпечено на суму майже 15,8 млрд. грн.

 

Зазначені показники є рекордними за увесь час роботи Служби і перевищують загальні дані за десять попередніх років разом узятих.

До правоохоронних органів протягом січня – листопада 2010 року передано понад 5,7 тис. ревізійних матеріалів. За цей час правоохоронні органи порушили 1211 кримінальних справ за матеріалами ревізій і перевірок, здійснених органами ДКРС (за аналогічний показник минулого року – 837). За результатами розгляду правоохоронними органами матеріалів контрольних заходів, проведених органами ДКРС, на 128 посадових осіб складено протоколи про корупцію. За увесь 2009 рік цей показник був майже втричі меншим – 45.

До адміністративної відповідальності притягнуто майже 26,3 тис. посадових осіб; до суду направлено майже 1,5 тис. протоколів про адміністративне правопорушення за порушення законодавства про бюджетну систему та понад 1,3 тис. протоколів про адміністративне правопорушення за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. До дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 7,4 тис. посадових осіб, до матеріальної – 2,2 тис. осіб, 89 з яких звільнені із займаних посад.

 

 

Читайте также по теме