ГолосUA
14:48 25/09/2008

За 15-20 років в Україні не вистачатиме питної води

Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко вважає, що Україна має готуватися до проблеми нестачи питної води, що очікується вже за 15-20 років.

Українці споживають щодобово біля 350 літрів води, а забезпечені нею лише на 30-40%, повідомив міністр під час міжнародної конференції "Якість питної води: нові підходи і шляхи вирішення", — передає Радіо Свобода. 

Олексій Кучеренко висловив занепокоєння тим, що державну програму "Питна вода України на період 2006-2020 роки і питне водопостачання", на яку в цьому році передбачено 360 мільйонів гривень, ще не профінансували. 

Зараз, за словами міністра, більше, ніж 260 населених пункти України отримують неякісну воду. В цих населених пунктах питна вода реалізується згідно з тимчасовими дозволами, виданими Держпотребстандартом, а постачається 29 підприємствами, які ліцензує Міністерство ЖКГ.  

За даними Міністерства, найгірша якість питної води спостерігається в населених пунктах Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської і Херсонської областей.

При цьому 55% міст України з чисельністю більше 100 тисяч через дефіцит потужностей забезпечуються водою згідно графіком, що призводить до її бактеріального забруднення.  />  

Читайте также по теме