ГолосUA
14:31 18/02/2009

За 2 дні перевізники заблокують Київ, якщо їх вимоги не задовольнять

Якщо вимоги вантажних перевізників не виконають за два дні — Київ буде заблоковано

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова асоціації «Народний фронт» Володимир Білик.

За його словами, наразі у Києві знаходиться понад 100 вантажівок, але в будь-який момент їх може стати більше. Головні вимоги перевізників — це поліпшення ситуації із кредитами, з ціною на паливо, введення мінімальних тарифів на вантажні перевезення та вирішення ситуації із шенгенськими візами.

За словами Білика, ціни на паливо у всьому світі падають, в Україні — тримаються. Банки здирають гроші, підвищують кредитні ставки та конфісковують застави, перетворюючи людей на жебраків. Так у одного з працівників страйкового комітету був на руках «папір» про конфіскацію майна та житла. Як зазначають водії, при вартості палива 5,88 грн. собівартість одного кілометра перевезень становить 4,97 грн. Зараз перевізники працюють по 2,55 грн за 1 км.

«Два дні ми будемо стримувати перевізників. Якщо через 2 дні не буде рішень — ви розумієте, що таку кількість людей і транспорту нам втримати буде нереально. У всіх є свої болі!», — наголосив голова Асоціації вантажних перевізників Львівщини Сергій Чепурний.

Наразі на зустріч з перевізниками погодилася заступник міністра регіональної політики і будівництва Олександра Кужель, але вони переконані, що це будуть лише чергові казки та піар. «Для того, щоб ми поїхали, у нас мають бути документи на руках», — зауважив Сергій Чепурний.

 

Читайте также по теме