ГолосUA
11:38 07/01/2011

За 2010 рік донецька міліція ліквідувала понад 200 «копанок»

Упродовж минулого року міліцією Донеччини вилучено 1400 тонн незаконно добутого вугілля в осіб, що займалися незаконним видобутком цієї цінної копалини на території східного регіону області, де вугільні шари в деяких місцях виходять на поверхню.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

У результаті проведених правоохоронцями заходів порушено 135 кримінальних справза статтею Кримінального кодексу України — «Порушення правил охорони надр», задокументована незаконна діяльність 42 організаторів так званих «копанок».

Як повідомив заступник начальника спецвідділу УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області Олександр Виборнов, у ході проведення заходів по боротьбі з незаконним вуглевидобутком у грудні минулого року 4 особи були затримані за незаконне ведення робіт і навіть утримувалися під вартою. Відносно них порушені кримінальні справи, які найближчим часом будуть направлені до суду.

“Всього правоохоронцями області фізично ліквідовано шляхом пошкодження поверхневих будівель та заповнення породою гірських вироблень понад 210 «копанок», у порушників вилучено 78 одиниць різного встаткування та пристосувань для видобутку вугілля, а також 45 одиниць спецтехніки”, — сказано у повідомленні.

За результатами розгляду кримінальних справ судами винесені рішення про накладення штрафів на загальну суму 225 тисяч гривень.

 

 

Читайте также по теме