ГолосUA
08:49 04/09/2009

За часів президентства Ющенка за політичними мотивами звільнили майже 10 тисяч держслужбовців

З початку року в Україні проведено понад 60 службових розслідувань стосовно чиновників

Про це на прес-брифінгу повідомив начальник Головдержслужби України Тимофій Мотренко, передав кореспондент ГолосUA.

«У минулому році ми провели 120 службових розслідувань. На сьогоднішній день ми вже провели половину минулого року, навіть більше. Ми ведемо розслідування по держслужбовцям всіх рангів, починаючи від І закінчуючи ХІV», — сказав Мотренко.

За його словами Головдержслужба одночасно проводить близько 15 розслідувань, сьогодні проводиться 12. Назвати, проти кого Головдержслужба веде розслідування, Мотренко відмовився, мовляв, розголошувати ці дані може лише голова уряду.

«Хазяїном інформації службових розслідувань являється особа, що дала доручення на розслідування. У нас це Прем’єр-міністр та перший Віце-прем’єр-мінстр, і саме вони мають право розпоряджатись інформацією такого роду», — сказав він.

Також Мотренко додав, що з цього року він може відзначити скорочення звільнень держслужбовців за політичними мотивами: «Уряд вже стабілізувався. Чим довше працює уряд — тим менше таких звільнень». За його словами після формування нового уряду у 2005 році за політичними мотивами в Україні було звільнено 9,8 тис. держслужбовців.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме