Вита Середа
06:55 29/12/2010

За допомогою місцевих бюджетів можна вирішити найболючіші питання — голова Черкаської ОДА

Місцеві бюджети є основними інструментами вирішення найболючіших питань.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, обговорюючи під час колегії облдержадміністрації проект обласного бюджету на 2011 рік, передав кореспондент ГолосUA.

Керівник області наголосив, що визначальними в обласному бюджетному процесі 2011 року будуть пріоритети, які довели свою ефективність у поточному році. Серед головних, на його думку, концентрація бюджетного ресурсу на вирішенні найбільш гострих проблем розвитку області; соціальна спрямованість бюджету; підтримка і розвиток економіки через залучення інвестицій, створення нових робочих місць, пошук додаткових джерел для наповнення місцевих бюджетів.

“Прийшов час здійснити перехід від технічного фінансування поточних витрат до стратегічних інвестицій в національні і регіональні проекти. Саме вони стануть “двигунами” для розвитку економіки та забезпечать її стійкість до нових кризових явищ”, — зазначив С. Тулуб.

Особливу увагу очільник області звернув на питання контролю за використанням бюджетних коштів, наголошуючи на невідворотності покарання за порушення законодавства при нецільовому використанні народного майна. Він закликав усіх присутніх голів райдержадміністрацій докласти зусиль аби усі міста та райони якомога скоріше затвердили місцеві бюджети та увійшли у новий рік з повністю сформованими життєво важливими документами.

Розглядаючи питання, щодо стану виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України, С. Тулуб наголосив на важливості формування державного резерву, до якого в першу чергу мають входити молоді, перспективні, високоосвічені люди, які могли б, отримавши відповідний досвід, посісти високі керівні посади. Серед проблемних питань губернатор виділив те, що такі галузі як освіта та охорона здоров’я, практично не мають кадрового резерву, а значний відсоток нині працюючих спеціалістів люди пенсійного віку.

Крім того, керівник області відзначив важливість питання виконання Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». С. Тулуб закликав керівників усіх структурних підрозділів та районів області вивчити механізми соціальної мобілізації громад, дослідити та розповсюджувати позитивний досвід, який громади отримали при реалізації програм ООН/ЄС.

 

Читайте также по теме