ГолосUA
12:19 11/05/2010

За допомогою СНД Росія намагається модернізувати власну економіку — політолог

За допомогою співпраці в рамках Співдружності Незалежних Держав Росія намагається модернізувати власну економіку.

Таку думку озвучив директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві зовнішніх справ України, політолог Григорій Перепелиця на прес-конференції.

За його словами, Росія зараз активно шукає нові технології для модернізації своєї економіки в НАТО, в країнах Європи, в США, в Японії, однак “оскільки західні технології не дуже збираються йти на пострадянський простір в силу різних обставин”, президент Росії порушив питання, що стосуються поглиблення наукового співробітництва в галузі наукових технологій на неформальному саміті СНД, який відбувся у Москві 8 травня.

“Цей блок відноситься до гуманітарних питань і в цьому контексті для Росії важливо зібрати той науковий потенціал, який вже хоч застарілий, але ще є, — для того, щоб його сконцентрувати і на базі цього потенціалу мати можливість для модернізації власної економіки”, — зазначив Г.Перепелиця.

Крім того, політолог вважає, що “СНД стане таким майданчиком для пошуку ідентичності, на базі якої можна було б повернути колишні країни Радянського Союзу в лоно Росії”.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме