За два роки одна порція борщу стала дорожчою майже вдвічі.
Про це повідомив координатор програми споживчих експертиз ІА “Наш продукт” Ігор Каневський на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
Він зазначив, що за період із жовтня 2008 року до жовтня 2010 учасники експертизи купували продукти, які входять до складу борщу та оцінювали їх вартість. “Тарілка борщу, фактично ми розкладали її на продукти харчування та рахували вартість порцій… Два роки тому у звичайній київській сім'ї на порцію борщу йшло близько 5 грн., але зараз вона стала коштувати близько 10 грн.”, — сказав І. Каневський.
При цьому, за його словами, у Європі та Америці використовують “індекс бігмака” для оцінки купівельної спроможності людей, але у слов'янських країнах, де борщ є дуже популярною стравою, можна розраховувати цей показник за “індексом борщу”. “Він буде ще кращим, ніж індекс бігмака”, — сказав він.