ГолосUA
16:52 07/07/2010

За два тижні Мінтрансзв’язку позбавило ліцензії 33 перевізників-порушників

33 перевізників було позбавлено ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом через численні порушення автотранспортного законодавства, що впливають на безпеку перевезень.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Мінтрансу.

Так, низка перевізників допускали до роботи водіїв без відповідної кваліфікації, не проводили контроль за станом їх здоров’я та не контролювали дотримання водіями режиму роботи та часу відпочинку.

Також серед найпоширеніших порушень — використання автомобілю без ліцензійної картки та використання переобладнаних з порушеннями транспортних засобів.

Окрім того, перевізники-порушники не проводили перевірку технічного стану транспортних засобів та їх ремонт відповідно до правил експлуатації.

Низка ліцензіатів відмовилися від проведення планової перевірки інспекторами територіальних управлінь Головавтотрансінспекції, що також є підставою для анулювання ліцензії.

Варто зазначити, що у 2010 році територіальними управліннями Головавтотрансінспекції було здійснено 2121 перевірку додержання ліцензіатами Ліцензійних умов, зокрема, 1149 планових перевірок та 972 позапланові перевірки, за результатами яких було анульовано 989 ліцензій у перевізників, що працювали з порушеннями.

 

Читайте также по теме