ГолосUA
07:27 13/04/2010

За два тижні МВФ та Україна визначаться із подальшою співпрацею

Україна та Міжнародний валютний фонд протягом 2 тижнів підготують лист, на підставі якого буде ухвалено рішення про подальшу співпрацю.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на прес-конференції у Вашингтоні в ніч на вівторок, йдеться на офіційному сайті глави держави.

«Сьогодні відбулися плідні переговори з місією Міжнародного валютного фонду. Було прийнято рішення підготувати спільно з МВФ листа від імені України про поновлення роботи. Ми визначили термін – не більше двох тижнів», — зазначив він під час прес-конференції.

За словами Президента, сторони домовилися, що зазначений лист буде розглянутий оперативно та на вже відпрацьованих умовах.

«Йдеться не лише про програму 2010 року, а також і про програму 2011 року», — підкреслив В. Янукович.

Він також повідомив, що у проекті Держбюджету передбачаються джерела скорочення бюджетного дефіциту до 6%, однак це відбуватиметься не через зупинку соціальних виплат.

Глава держави наголосив, що закон про соціальні гарантії в Україні виконуватиметься неодмінно. Натомість скорочення бюджетного дефіциту відбудеться, зокрема, за рахунок оптимізації витрат.

 

Читайте также по теме