ГолосUA
12:16 24/10/2010

За головування Ю.Тимошенко МНС закупило 27 автомобілів Renault, а за продаж квот Україна отримала 320 млн євро

 

Нецільове використання бюджетних коштів з боку Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та Державного комітету з державного матеріального резерву колишнього уряду може стати приводом для нових кримінальних справ.

Про це йдеться у звіті експертів "Trout Cacheris", "Akin Gump Strauss Hauer & Feld и Kroll Inc.", які представили попередні результати своєї роботи, замовлену Кабміном Миколи Азарова за бюджетні кошти.

У представленому звіті американських юристів йдеться про шість випадки нецільового використання бюджетних коштів. Перший стосується придбання Міністерством з надзвичайних ситуацій 27 автомобілів Renault Master за завищеними цінами. Ще один пов'язаний із закупівлями цукру Державним комітетом матеріального резерву. Мало того, що продукт також купували за високими цінами, так ще й протягом півроку після проплати цукор не надійшов у резерв.

Звернули увагу експерти на використання попереднім українським урядом, грошей, отриманих в рамках Кіотського протоколу. Мова йде про суму в 320 мільйонів євро, вирученої від продажу Україною квот іншим країнам на викид парникових газів. Ці кошти повинні були залишатися недоторканими, але левову частку з них перерахували до Пенсійного фонду.

color="#000000">До колишнього керівництва міністерства охорони здоров'я також виникли питання. Експерти виявили пару фактів придбання вакцин, медичного обладнання та автомобілів через ряд фірм-посередників за завищеними цінами.

І останній випадок стосується фінансування попереднім урядом програми реєстрації прав власності на земельні ділянки. Гроші на неї були виділені без необхідного затвердження з боку парламенту.

По деяких з цих справ, як повідомили юристи, вже навіть ідуть якісь судові слухання. Про них відомо тільки те, де вони географічно проходять — Лондон і штат Орегон, США. Однак, ні назви судів, ні хто є учасниками цих процесів, не називаються. Так само як і сума, яку американці отримали за свою роботу.

За матеріалами: finance.ua

Читайте также по теме