ГолосUA
09:08 25/05/2010

За кілька років столичний вокзал реконструюють та виженуть жебраків та бомжів

На столичному залізничному вокзалі за кілька років збираються побудувати новий термінал, замінити інформаційні табло, встановити електронні довідники та обладнати всі приміщення відеокамерами.

Про це розповів начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Наразі розробляється проект будівництва митного терміналу. Спочатку їм будуть користуватися пасажири, які їдуть до Москви експресом.

«Нині, щоб перевірити паспорт, пасажирів будять з нашого боку в Конотопі або в хуторі Михайлівському, потім з російської сторони в Брянську …А коли буде запущений термінал, буде як у літаку: проходимо контроль у нас на вокзалі, і потім вже своя перевірка на вокзалі в Москві», — сказав нам Кривопішин. Щоправда, за його словами, установку терміналу повинні ще затвердити митники і прикордонники, але, швидше за все, питання вирішиться позитивно. «Це доручення міжурядове», — говорить він.

Крім того, центральний вокзал чекає й інша модернізація. Так, до Євро -2012, тут планують замінити інформаційні табло на більш сучасні. Також хочуть поставити кілька електронних довідників, де пасажири зможуть уточнити оптимальний проїзд за потрібним маршрутом, довідатися про ціни на квитки та наявність вільних місць.

«Вони будуть прив’язані до системи продажів в реальному часі», — розказав О.Кривопішин.

Крім того, з вокзалу виженуть жебраків. За даними міліції, з початку року по всій Південно-Західній залізниці зафіксовано 145 злочинів. І 70% з них припадають саме на київський вокзал. Як сказав О.Кривопішин, в залах очікування, на перонах і переходах вокзалу хочуть встановити до 30 нових відеокамер спостереження. 

За його словами, нові камери можуть встановити вже за півроку. Спостерігати за безпекою пасажирів хочуть і в поїздах. Так, вже за два тижні камери будуть стежити за поведінкою пасажирів у тамбурах в потязі «Київ — Москва». На черзі й інші рейси.

Але куди подіти бомжів та інших соціально небезпечних елементів з вокзалу поки точно не визначилися. Зависло також і питання реконструкції привокзальної площі. За словами в. о. головного архітектора Сергія Броневицького, другий вихід зі станції метро «Вокзальна», до якого прив’язана реконструкція площі, буде побудований аж до 2015 року. Проте від сотень приміських автобусів, що нині заполонили всю площу, до 2012 року позбавляться. Зупинку для них побудують приблизно у кварталі від самого вокзалу.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме