ГолосUA
07:36 06/10/2010

За “Київміськбуд” сперечаються два власники

Поки в Київській міській державній адміністрації призначали нове керівництво “Київміськбуду”, на вулиці пройшли збори акціонерів, які у вересні оголосили себе новими власниками підприємства.

Про це сьогодні написало українське видання.

Як стало відомо, вчора, 5 жовтня, перший заступник голови міськадміністрації Олександр Попов зробив гучну заяву: держава повернула контроль над найбільшим будівельним холдингом країни — компанією «Київміськбуд». Тут же було проведено збори акціонерів, на якому столична влада змінила реєстратора акцій компанії, звільнила керівництво компанії на чолі з Василем Можаром. 

Новим головою правління «Київміськбуду» став начальник Головного управління житлового забезпечення КМДА Михайло Голиця, а головою наглядової ради був обраний виконуючий обов'язки начальника Головного управління комунальної власності міськадміністрації Єгор Русин.

Прямо на вулиці під будинком, де чиновники держадміністрації проводили свої збори, керівництво підприємства організувало альтернативні збори акціонерів. На ньому зареєструвалися представники ряду офшорних компаній, пов'язаних з оголосили у вересні новими власниками «Київміськбуду», яких не пустили в будівлю. Їх від залу засідань відокремила група невідомих молодих людей у спортивній формі. Внаслідок цього керівництво компанії і офшорні акціонери вимушені були провести свої збори прямо на вулиці перед будівлею. 

У результаті ж голосування, що проходило на холодному київському повітрі, представники офшорів перепризначили склад правління на чолі з Василем Можаром. В якості реєстратора обрали компанію «Адрем», яку пов'язують із зятем Леоніда Черновецького В'ячеславом Супруненко. 

Водночас О. Попов спростував інформацію про те, що у компанії з'явилися нові власники після того, як в липні 2009 року управління комунальної власності міста уклало договір про продаж цього пакета акцій восьми інвестиційним компаніям-нерезидентам. 

Про права на «Київміськбуд» сперечаються не тільки акціонери. Зокрема на захист дій Київської міськадміністрації встала Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку. «Реєстрація акціонерів холдингової компанії «Київміськбуд» на зборах у вівторок за участю Київської міської державної адміністрації як власника 80% акцій пройшла без порушень», — повідомив голова Комісії Дмитро Тевелєв. Необхідні ж документи для проведення зборів були надані Службою безпеки України, яка напередодні вилучила реєстр акцій підприємства у скандально відомого реєстроутримувача «Адрем», який пов'язують з командою мера Леоніда Черновецького. 

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме