ГолосUA
09:14 08/04/2010

За минулий тиждень до МВС надійшло 22 повідомлення про зловживання з боку міліції

За минулий тиждень до Міністерства внутрішніх справ України надійшло 22 повідомлення про зловживання з боку органів міліції.

Про це повідомив директор Департаменту зв’язків із громадськістю та міжнародною діяльністю МВС Дмитро Андрієв на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«За минулий тиждень нам надійшло 22 повідомлення про події за участі особового складу. Кримінальні справи були порушені: 6 — за службове підроблення, 4 — за зловживання владою, 2 — за одержання хабара, та ще по одному за грабіж та катування, крадіжки, перевищення службових повноважень», — заявив він.

За словами Д. Андрієва, стосовно цих 22 звернень працівники відомства провели 19 службових розслідувань, у результаті чого до відповідальності притягнули 62 працівника міліції, 37 з яких — керівники.

З усіх осіб, кого притягнули до відповідальності, 21 працівника Міністерства звільнили з лав МВС, при чому 3 міліціонера обіймали керівні посади. Ще 13 керівників органів міліції звільнили або понизили по службі. «Крім того, є пропозиція МВС щодо звільнення двох керівників обласного управління МВС, а це вже, як ви розумієте, серйозні посади. Всі надзвичайні події, які стосуються ганебних вчинків працівників міліції завжди під контролем міністра, і рішення щодо них просте — очищення», — заявив він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме