ГолосUA
17:55 07/12/2010

За минулу добу від переохолодження у Києві постраждали чотири людини

 

Протягом 6 грудня у лікувальні заклади Києва з діагнозом “обмороження” та “переохолодження” були доставлені 4 особи.

 

Як повідомила прес-служба виконкому КМДА, двоє з них під час госпіталізації перебували у стані алкогольного сп’яніння. Усім постраждалим надано необхідну медичну допомогу.

 

Всього з 1 до 6 грудня від переохолодження та обмороження на вулиці постраждало 20 осіб, з них дві людини померли до приїзду швидкої допомоги.

 

У зв’язку із зниженням середньодобової температури повітря, Головне управління охорони здоров’я міста закликало киян бути особливо уважними до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких. “Пам’ятайте, що відмороженню сприяють підвищена вологість повітря, вітер, мокрий одяг та взуття, пітливість ніг, тривале перебування у нерухомому стані, втома, недостатнє харчування, ослаблений хворобою імунітет, тісні одяг і взуття. Одним з факторів, який сприяє відмороженню та збільшує вірогідність летальних випадків є сп'яніння”, — сказано у повідомленні.

 

При перших ознаках переохолодження та обмороження – тремтінні, в’ялості, сонливості, зміни на блідий кольору шкіри, поколювання та оніміння у місці пошкодження – лікарі радять зігріти потерпілого та негайно звернутися до лікувального закладу. “Відморожені ділянки тіла не можна зігрівати гарячою водою, за допомогою опалювальних приладів, або ж змазувати жиром і мазями. При будь-якому ступені відмороження необхідно оперативно звернутися до лікаря”, — сказано у повідомленні.

Читайте также по теме