ГолосUA
13:25 11/05/2010

За місяць ціна євро може впасти до 10 гривень — експерт

Протягом місяця ціна готівкового продажу євро може знизитись до 10 гривень.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру "FOREX CLUB" Микола Івченко.

“На наш погляд, є вірогідність, що прийняті заходи щодо стабілізації євро призведуть до того, що мінімум місяць європейську валюту буде лихоманити у світі і в Україні. Я не виключаю, що протягом місяця середня ціна продажу євро може знизитись менше 10 гривень”, — сказав економіст.

Щодо ціни на долар, то М.Івченко спрогнозував, що вона не зросте більше 8 гривень. “Тобто в районі 7,93-7,95 гривні за долар ціна продажу буде коливатись, хоча, можливо, і на пару копійок”, — сказав експерт.

За його словами, наразі середня готівкова ціна продажу євро складає 10,18 гривень за євро. Експерт зауважив, що після початку зниження курсу євро по відношенню до долара ЄС та МВФ вже прийняли стабілізаційні проекти і увалили інтервенцію, однак змін не відбулось.

Микола Івченко наголосив, що аналогічна ситуація була у 2000 році, коли після Югославської війни євро також почало швидко втрачати в ціні, і інтервенція не призвела до позитивних результатів, тому стабілізації євро протягом місяця скоріш за все також не буде.

К.Коваленко />  

Читайте также по теме