ГолосUA
16:35 17/09/2010

За місяць урядовці унормують кількість перевірок на підприємствах — Бродський

Вже за місяць має бути ухвалена постанова уряду, яка має на меті визначити точну кількість перевірок, дозволену чиновникам на одному підприємстві.

Про це повідомив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський на брифінгу після завершення круглого столу з проблем легкої промисловості, передав кореспондент ГолосUA.

М. Бродський уточнив, що за місяць буде прийнято кінцева постанова з відношення всіх підприємств до різних ступенів ризику. “Цей закон вже прийнято. Ми тільки його введемо в дію до кінця. Максимум місяць залишився тієї вакханалії, яка наразі існує на ринку і, яка є незаконними постійними перевірками підприємців”, — повідомив голова Держкомпідприємництва.

Відтак, він уточнив, що підприємства в залежності від так званого рівня безпечності будуть поділені на 3 категорії, які і визначатимуть допустиму кількість перевірок цих підприємств різними контролюючими органами. “Виходячи з цього ми будемо визначати скільки можна раз на рік перевіряти такі підприємства. Наприклад атомні станції можна перевіряти хоч щодня, а підприємства легкої промисловості можна перевіряти тільки раз на рік”, — пояснив М. Бродський.

При цьому чиновник нагадав про скорочення кількості контролюючих органів. “В рамках одного міністерства може бути тільки один перевіряючий орган. Наприклад в Мінагропромисловості було раніше 9 перевіряючих органів, а ми наразі залишили 1. Тобто це буде приходити один інспектор, а не 9 різних від одного й того самого міністерства”, — сказав М. Бродський.

Голова Держкомпідприємництва також додав, що таке кількісне скорочення перевіряючих інстанцій призведе і до суттєвого скорочення чиновницького апарату.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме