ГолосUA
10:01 25/02/2009

За непрацевлаштування інвалідів Генпрокуратура порушила карні справи

Тільки кожен третій інвалід, який перебуває на обліку у Державній службі зайнятості, забезпечений роботою. По це повідомила заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури, повідомив кореспондент ГолосUA.

За її словами, Фондом соціального захисту Укрїни не взято на облік майже 20 тис. суб’єктів господарювання, які зобов’язані працевлаштувати інвалідів. Через відсутність неналежного контролю понад 45 тис. підприємств не звітують із цих питань. Окрім того, з 630 млн. грн. штрафів, які повинні сплачувати підприємства за не влаштування інвалідів, було сплачено лише 36 млн грн.

Також підприємства не повернули 265 цільових позик на суму 33 млн. грн, які були взяті для працевлаштування інвалідів.

Як зауважила Тетяна Корнякова, у Києві організації «Фаворит плюс» було виплачено 6,5 млн. грн. для працевлаштування інвалідів, але під час перевірки виявилось, що інваліди там ніколи не працювали.

Окрім того, у Києві приватній організації "Модерато" було виділено 1,5 млн. грн. для працевлаштування 27 інвалідів, проте на ці кошти організація купила 20 кіосків і здала їх в оренду.

Заступник Генпрокурора відзначила, що стосовно цих організацій були порушені кримінальні справи.

 

Читайте также по теме