За останні 15 років в Україні чисельність диких тварин знизилася на 30-70% — експерт

 

size="4">Через полювання за останні 15 років в Україні чисельність кабана, козулі, диких гусаків, лосів та інших мисливських тварин знизилася на 30-70%.

 

size="4">Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко кореспонденту ГолосUA.

 

size="4">Зокрема, він наголосив, що центр закликав Верховну Раду не ухвалювати законопроект про полювання у заповідниках.

 

size="4">На переконання екологів, полювання в нинішніх умовах є не просто забавою, а екологічно небезпечним видом діяльності.

 

size="4">В. Борейко нагадав, що 2 грудня 2010 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про природно-заповідний фонд України”. Але деякі депутати, за його словами, пропонують парламенту скасувати заборону на полювання в зонах антропогенного ландшафту біосферних заповідників, на території заказників, в охоронних зонах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

 

size="4">Еколог
size="4"> розповів, що повторно звернувся з відкритим листом до
size="4">Г
size="4">олови Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням “не ганьбити Верховну Раду і не ухвалювати скандальний законопроект про полювання в заповідниках”. Свої дії він поясн
size="4">ив
size="4"> тим, що у супровідних документах до проекту закону не надано жодного аргументу, який свідчив би про екологічну допустимість мисливства на відповідних територіях.

 

size="4">Керівник екологічного центру наголосив, що будь-яке рішення про послаблення чи зміну охоронного режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду, включаючи біосферні заповідники, має прийматися лише з урахуванням обґрунтованих експертних висновків відповідних наукових, громадських та інших організацій екологічного профілю.

 

size="4">Також В. Борейко підкреслив, що на сьогодні відсоток заповідності України сягає всього 7 % проти європейських показників 12-15 % від території країни.

Читайте также по теме