ГолосUA
12:49 30/11/2009

За останній місяць до Держбюджету надійшло 17 мільйонів гривень за штрафи за порушення вимог валютного законодавства

У листопаді 2009 року до бюджету надійшло майже 17 млн. грн. пені та штрафних санкцій за порушення вимог валютного законодавства, що майже у 3 рази більше порівняно з листопадом минулого року.

Про це повідомила прес-служба Державної податкової адміністрації.

Такому результату сприяла позитивна практика винесення на користь податкових органів рішень щодо правомірності нарахування пені за порушення строків розрахунків відповідно до Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», зокрема, рішення Вищого адміністративного суду України, винесене на користь податкових органів м. Києва за результатам оскарження суб’єктом господарювання донарахованих йому 7 млн. грн. за порушення строків розрахунків.

За словами директора Департаменту контролю за фінансовими установами та операціями у сфері зовнішньоекономічної діяльності ДПА України Тетяни Сисоєвої, професійна робота податкових органів не лише під час перевірок, а й під час супроводження справ у судах дозволила забезпечити у листопаді поточного року надходження донарахованих коштів до Державного бюджету.

Як відомо, однією із функцій податкових органів є здійснення валютного контролю за операціями у сфері зовнішньоекономічної діяльності, зокрема, за своєчасністю здійснення розрахунків за експортно-імпортними операціями.

 

Читайте также по теме