ГолосUA
09:26 22/12/2008

За ожеледицю оштрафували 50 ЖЕКів

За три дні ожеледиці травмпункти Києва прийняли втричі більше потерпілих, ніж у звичайні дні. Проте, з суботи цей потік поступово зменшився, повідомило видання «Газета по-київськи». /> Біля дверей травмпункту №6 (проспект Комарова, 3) з п’ятниці постійні черги.
«Дуже багато людей, ми ледве встигаємо. У п’ятницю було 82 людини, у суботу — 79. Щодня травмованих приходить до 20 осіб, — каже лікар Сергій Тищенко. — Зазвичай до нас потрапляють пацієнти з переломами і легкими травмами. Лід уже трішки розтанув, думаю, кількість постраждалих зменшиться».
У травмпункт сьомої лікарні (вул. Котельникова, 95) вчора до обіду звернулася 31 людина, а у п’ятницю і суботу — 263. При цьому лікарі відзначили, що це були як люди похилого віку, так і молодь.
У Голосіївській поліклініці (проспект 40-річчі Жовтня, 59а) кажуть, що зараз травмованих набагато менше, аніж у п’ятницю.
«Пік припав на п’ятницю. Ми надали допомогу 91 людині. У суботу було майже вдвічі менше — 55 осіб. Самі бачите, яка різниця, — розповів лікар Віктор Погурський. — А сьогодні до обіду прийшло всього 13 потерпілих. Більшість з них просто легковажно поставились до ожеледиці, як я зрозумів, зверталися до нас в уже нетверезому стані».
Виконуючий обов’язки керівника головного управління з питань контролю за благоустроєм міста Віктор Кунц винними у неналежному догляді за вулицями столиці назвав ЖЕКи і погоду. У п’ятницю управління оштрафувало 50 керівників ЖЕКів за несвоєчасну підготовку міста до ожеледиці. Мовляв, двірники не встигли вчасно посипати тротуари піском і сіллю, а те, що було посипане, змив дощ.  

 

Читайте также по теме