ГолосUA
12:08 22/06/2010

За п’ять років всі об’єкти на Чорнобильській АЕС будуть добудовані — Шуфрич

За п’ять років всі об’єкти на Чорнобильській АЕС будуть добудовані.

Про це заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій та питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, він наголосив, що до кінця цього року будуть затверджені всі проекти до реалізації на ЧАЕС. “І, думаю, три-чотири, максимум п’ять років, вистачить для того, щоб всі ці проекти були побудовані”, — зауважив чиновник.

Посадовець зазначив, що у І півріччі 2010 року вдалося значно прискорити підготовку документації в рамках Чорнобильських проектів. “Ми очікуємо, що цей рік стане у перспективі будівництва об’єктів на ЧАЕС революційним. Я вірю в успішну реалізацію всіх наших проектів, адже нам вдалося значно зрушити процеси підписання всіх експертних висновків і, відповідно, робочої документації щодо об’єктів на Чорнобильській електростанції”, — підкреслив міністр.

Також Н. Шуфрич висловив задоволення з приводу того, що за І півріччя 2010 року вдалося вивести підприємство “Чорнобильська атомна електростанція” зі збиткового стану. “Сьогодні ми отримали перший прибуток, правда, він незначний — 6 тисяч гривень — та все ж таки це прибуток, і він має велике значення і означає, що в майбутньому держава не буде фінансувати цей об’єкт”, — підсумував він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме