ГолосUA
06:57 16/07/2010

За паплюження Леніна комуністи вимагають відправляти у каменоломні

Київська міська організація Компартії зажадала "справедливого покарання" для групи молодих людей під керівництвом націоналіста Миколи Коханівського, які 30 червня 2009 року пошкодили пам’ятник Леніну в центрі Києва. />  

Про це повідомили в прес-службі КПУ.
 

"Справедливе рішення суду (за статтею "вандалізм") буде тестом для нової влади в її здатності наводити лад у країні. А 4-5 років суспільно-корисних робіт відомих громадян у каменоломні з метою заготівлі матеріалу для відновлення пам’ятників будуть достатнім терміном для роздумів над запитаннями "Що таке патріотизм?" і "Що таке добре і що таке погано?", — повідомила в прес-службі.
 

Суд над активістами незареєстрованих націоналістичних організацій, які відбили ніс Леніну на Бессарабській площі, мав відбутися 14 липня, але на прохання адвокатів розгляд справи було перенесено на 5 серпня.
 

Засідання суду в середу, яке тривало близько 20 хвилин, пікетували представники Компартії з гаслами "Вандалам — тюрми!" і "Коханівського — в каменоломню!".
 

Нагадаємо, вранці 30 червня націоналісти розбили пам’ятник Леніну в Києві, пошкодивши ніс і ліву руку монумента. Свої дії вони присвятили дню народження головнокомандуючого УПА Романа Шухевича і мотивували свій вчинок невиконанням указу президента Віктора Ющенка про ліквідацію пам’ятників тоталітаризму. Міліція порушила кримінальну справу за статтею "вандалізм".

 

Читайте также по теме