За перебігом місцевих виборів стежитимуть 2,5 тисячі спостерігачів від Комітету виборців

 

За перебігом місцевих виборів 31 жовтня будуть стежити 2,5 тисячі спостерігачів від Комітету виборців України.

 

Про це повідомив заступник голови правління КВУ Віталій Тесленко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Центральна виборча комісія зареєструвала 650 спостерігачів від КВУ на місцевих виборах. Це сталося тому, що були надто маленькі терміни для подачі заяв на спостерігачів. Проте ми будемо направляти більшу кількість неофіційних спостерігачів, які здійснюватимуть контроль як кореспонденти газети “Точка зору”, яку видає комітет”, — сказав він.

 

При цьому В. Тесленко наголосив на тому, що значну частину спостерігачів КВУ направить саме у Київську область. “У зв'язку із високим рівнем конфліктності та проблемності в регіоні, у Київській області буде 500 спостерігачів”, — сказав він.

 

Окрім того, за словами заступника голови КВУ, комітет створив оперативні мобільні групи для контролю за перебігом виборів. “Ми плануємо забезпечити роботу гарячої лінії, де юристи та фахівці надаватимуть в телефонному режимі необхідну консультацію, а також куди можна буде зателефонувати та повідомити про порушення”, — підкреслив він.

 

Читайте также по теме