ГолосUA
11:54 19/06/2010

За перехід у коаліцію нардепи отримують по 1,5 мільйони доларів — Доній

Ціна переходу в коаліцію — 1,5 мільйони доларів премії для кожної "тушки".

Про це заявив народний депутат від "Народної самооборони" Олесь Доній, коментуючи перехід своїх соратників-депутатів НУ-НС до коаліції "Стабільність і реформи".

"Меркантильні інтереси для всіх цих людей дорожчі, ніж ідеологія", — зауважив він.

Політик зазначив, що "іржа" й надалі роз’їдатиме фракцію НУ-НС, адже проти "ренегатів" не застосовують жодних санкцій — формально вони лишаються членами "НУ-НС".

Голова фракції Микола Мартиненко, за словами Донія, насправді сприяє "регіоналам". "Він є ніби "тіньовим" членом коаліції. Мартиненко зі Жванією лишаються бізнес-компаньйонами, й очевидно, що вони обговорювали питання про перехід до коаліції шістьох "НУ-НСівців", — зауважив нардеп.

На його думку, "на існуванні "Самооборони" як громадського руху і групи в парламенті тепер можна ставити крапку".

"Групи ("Народна самооборона") формально не існує. Її потрібно розпускати де-юре", — переконаний Доній.

Він підкреслив, що регіонали активізували "рекрутування" нових "тушок", оскільки Партії регіонів не вистачає голосів на ухвалення закону про місцеві вибори на новій, мажоритарно-пропорційній, основі. А така зміна системи виборів, пояснив О. Доній, дозволить регіоналам привести до влади в усіх областях більше своїх ставлеників.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 18 червня, ще шестеро депутатів із опозиційної НУ-НС увійшли до складу коаліції "Стабільність і порядок".

Тепер більшість, яка голосує в інтересах Президента Віктора Януковича та Партії регіонів, становить 257 депутатів.

За матеріалами: Україна молода />  

Читайте также по теме