ГолосUA
06:44 06/10/2010

За перескладання іспиту в Сімферополі треба заплатити 900 гривень

/> Після введення офіційних платних послуг у вищих навчальних закладах Таврійський Національний університет в Сімферополі став першим, де за перескладання іспиту з комісією у професора беруть 900 гривень.

Про це сьогодні написала українська газета.

Міністр освіти Дмитро Табачник зазначив, що міністерство не може диктувати вузам свої умови і лімітувати розцінки. 

"Це невід'ємна частина самоврядування вузів. При перездачі плата буде стягуватися, тільки якщо студент без поважних причин пропустив 30% навчального курсу. Якщо принесеш довідку, що хворів, — грошей не треба", — пояснив міністр. 

За його словами, розміри оплати вуз може варіювати. 

"Скажімо, в Таврійському університеті за додаткові консультаціі беруть 90-117 гривень, за перескладання — від 200 до 900. Все залежить від насиченості консультацій або наукового ступеня викладача", — сказав Табачник. 

Міністр підкреслив, що уряд легалізує послуги, які і раніше надавали у вузах, тільки платили за них у конвертах. 

У той же час координатор ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних зазначив, що оскільки планується, що 30% цих грошей підуть на доплати викладачам, у них є стимул "різати" студентів на іспитах ". 

Міністерство, в свою чергу, запевняє, що всі скарги на викладачів буде перевіряти і карати, якщо студента завалили необґрунтовано. 

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет міністрів України прийняв постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що відносяться належать до державної та комунальної форми власності", у якій мова йде про суттєве розширення платних послуг , які можуть надаватися державними навчальними закладами. 

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме