ГолосUA
08:16 29/09/2008

За півроку Росія інвестувала в Україну більше 2 мільярдів доларів

Інвестиції з Російської Федерації до України до кінця I півріччя цього року становлять 2106,3 мільйонів долірів США.

Про це повідомляє прес-служба міністерства економіки з посиланням на Міністра економіки Богдана Данилишина.

За його словами, на сьогодні Російська Федерація посідає одне із провідних місць серед основних економічних партнерів України, її частка в загальному обсязі зовнішньої торгівлі України (товари і послуги) становить понад 27%. Богдан Данилишин зазначив, що протягом 2008 року зберігалася тенденція зростання обсягів торгівлі товарами між Україною і Російською Федерацією, яка сформувалася в останні роки. За даними Держкомстату, товарооборот у січні-липні 2008 року становив 22,0 млрд дол.США і зріс на 35,4%. 

Міністр наголосив, що не потрібно акцентувати увагу на проблемних питання двостороннього співробітництва, оскільки, на його думку, економіки України та Російської Федерації є в певній мірі тотожними у деяких галузях, а українські і російські товари як товари-аналоги складають конкуренцію одне одному, тому і виникають питання доступу товарів на взаємні ринки.

Він також підкреслив, що українська сторона пропонувала і пропонує спірні питання вирішувати через постійний діалог та надає аргументи економічного та юридичного характеру для підтримання своєї позиції з метою присутності українських товарів на російському ринку. 

Богдан Данилишин зазначив, що Мінекономіки та Мінагрополітики проводить роботу з подолання заборони доступу на російський ринок м`ясомолочної продукції. За його даними, вже отримано дозвіл на поставки тваринної продукції 12-ти м`ясо- та 10-ти молокопереробних підприємств.

Міністр окремо зазначив, що під час його робочої зустрічі з Міністром економічного розвитку Росії Ельвіри Набіулліної у Москві, було досягнуто домовленостей про консультативний механізм розгляду питань з приводу обмежень експорту у зв`язку із вступом України до СОТ.

 

Читайте также по теме