ГолосUA
09:00 13/12/2010

За півроку українські миротворці у Ліберії здійснили 1900 польотів

 

За півроку перебування у Ліберії екіпажі 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України 13-ї ротації, виконуючи завдання Місії ООН у цій країні, здійснили майже 1900 польотів, під час яких перевезли понад 6 тисяч пасажирів та майже 240 тонн вантажу.

 

Про це повідомив Департамент преси та зв'язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

 

За повідомленням відомства, у Ліберії тривають заходи в рамках чергової – 14-ї – ротації 56-го окремого вертолітного загону збройних сил, який виконує завдання Місії ООН у цій країні.

 

Так, після вивантаження матеріально-технічного забезпечення служби тилу, майна інженерно-авіаційної служби та вертольоту Мі-24, доставлених до Ліберії з України, на військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України було завантажено та закріплено один вертоліт і устаткування до нього, у яких закінчився ресурс роботи в складних кліматичних умовах африканського континенту.

 

Також згідно з планом відбулося заслуховування керівного складу українського миротворчого підрозділу представниками оперативної групи, що прибула з України для надання допомоги у проведенні ротації, на чолі з її керівником – начальником штабу – першим заступником командувача Об’єднаним оперативним командуванням Збройних сил України генерал-майором Олександром Сирським.

 

Зокрема, з доповіддю про виконання завдань за призначенням виступив командир 56-го окремого вертолітного загону ЗС України 13-ї ротації військовий льотчик 1-го класу полковник Андрій Когут, який детально проаналізував виконання плану льотної підготовки льотним складом та підбив підсумки роботи всіх служб та підрозділів загону.

 

“Українські миротворці 13-ї – ротації зробили вагомий внесок у шляхетну справу підтримання миру в Ліберії. Екіпажі загону за час перебування в Африці виконали майже 1900 польотів, під час яких провели у небі близько 1900 годин, перевезли понад 6 тисяч пасажирів та майже 240 тонн вантажу”, – повідомив полковник Андрій Когут.

 

Довідка: 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року. Загальна чисельність загону – 275 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

Читайте также по теме