ГолосUA
09:22 16/08/2010

За пожежною безпекою заповідника «Хортиця» слідкують 4 кавалерійські батальйони

У зв’язку із надзвичайною пожежною небезпекою та ростом кількості загорянь на Запоріжжі влада створила оперативний штаб та групу для постійного моніторингу ситуації в лісових масивах та інших пожежнонебезпечних районах, розташованих на території обслуговування.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі МВС України.

Для контролю за пожежною безпекою на територіях Запоріжжя та області створили 36 мобільних груп.  

“Щоденно з початку цього року для патрулювання території Національного заповідника «Хортиця» залучаються 4 кавалерійських наряди батальйону патрульної служби, а також наряди працівників ДАІ, «Беркуту», УДСО та екологічної міліції. З води ситуацію контролюють катери лінійного відділу міліції у річковому порту”, — сказано в повідомленні.

На брифінгу прокурора області В’ячеслава Павлова та першого заступника начальника ГУМВС України в Запорізькій області Віктора Козицького обговорювалися питання про заходи запобігання пожежонебезпечним ситуаціям. Так, В.Козицький розповів, що з 5 по 12 серпня 2010 року на території Запорізької області зареєстровано 66 пожеж, в більшості яких відбувалось займання або загорання сухої трави, дерев та побутового сміття. Зареєстровано 2 випадки підпалу стерні на полях. За цими фактами вже порушено кримінальні справи. />  

У зв’язку з цим правоохоронці звернули увагу керівників сільськогосподарських підприємств на те, що підпал стерні на полях може призвести до фатальних наслідків і, як результат, до кримінальної відповідальності.

 

Читайте также по теме