ГолосUA
09:48 07/12/2009

За ремонт літаків Україна платитиме надлишковим державним майном

Військова авіація України планує покращувати свій технічний стан за рахунок надлишкового майна. За ремонт і модернізацію літаків армія розраховуватиметься надлишковим майном.

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням зобов’язав міністерство оборони до кінця року укласти договори з авіаремонтними підприємствами про ремонт авіаційної техніки. Розрахунок за виконані роботи дозволено здійснювати надлишковим майном, якщо ж  його цінність перевищуватиме вартість виконаних робіт, то різницю підприємство має перерахувати на державні рахунки.

Перелік такого майна буде складено вже до 25 грудня, повідомив командувач повітряними військами ЗСУ, генерал-полковник Іван Руснак. За його словами, така схема дозволить суттєво збільшити кількість відремонтованих літаків і підготувати їх до чергування вже  найближчим часом.  

Як розповів директор військових програм центру Разумкова Микола Сунгуровський, ця схема розрахунку не є досконалою, оскільки існує можливість для зловживань, тому необхідний ретельний контроль з боку уряду. Але її перевага полягає у тому, що суттєво спрощується механізм розрахунку, бо звичайна процедура реалізації надлишкового майна дуже довготривала. />  
За матеріалами “Німецька хвиля”.

 

Читайте также по теме