ГолосUA
15:31 20/03/2009

За рік 58 тисяч українців стали громадянами Росії

У 2008 році 58 тисяч українців отримали громадянство Російської Федерації

Як повідомив російський телеканал «Вести», про це заявив керівник прес-служби Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Полторанін.

«Якщо порівнювати з 2007 роком, то їх було всього 55 тис. Основний пік довівся на 2005 рік: тоді 94 тис. українських громадян придбали російське громадянство», — сказав він.

Він також відзначив і тенденцію відмови від російського громадянства серед жителів Севастополя. «Усе це відбувається з урахуванням подій, що відбулися в Південній Осетії, коли влада України зажадала позбутися старих російських паспортів», — нагадав керівник прес-служби ФМС РФ.

У цілому, за його словами, громадяни України — чемпіони із виїзду до Росії: щорічно приїжджають до 3,6 млн. чоловік. Однак, за його інформацією, українців, які працюють офіційно у 2008 році було всього 250 тис.

«Громадяни України, в основному, кваліфіковані працівники й затребувані на нашому ринку. Єдине, що поки ми не можемо вирішити на міжурядовому рівні, так це постановку їх на міграційний облік», — відзначив К. О. Полторанін.

«Зараз ми працюємо в штатному режимі, і кількість іноземних громадян, що одержали російське громадянство, щорічно становить близько 380 тис. чоловік», — додав К. Полторанін.

Нагадаємо, з 1 липня припиняє діяти спрощений порядок одержання російського громадянства жителями країн СНД.

 

Читайте также по теме