ГолосUA
13:08 19/09/2008

За рік ДАІ не братиме хабарів

23 вересня 2009 року Верховна Рада ймовірно схвалить новий законопроект, який позбавить Україну хабарництва на дорогах.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Савченко на зустрічі з працівниками ДАІ Києва.

За його словами, після прийняття закону «Про внесення змін до Закону  «Про фіксацію правопорушень на дорогах» кожен пост ДАІ до початку нового року буде оснащений новою системою фіксації правопорушень та відеоспостереження. Така система, переконаний заступник, здатна самостійно фіксувати перевищення швидкості та інші порушення, скоєні власниками авто, і здійснюватиме їхній відеозапис. Після чого уся інформація надходитиме у комп"ютерну базу, за допомогою якої працівник ДАІ зможе встановити особу водія та надіслати порушнику виклик до суду і фото з указаним правопорушенням. З цим повідомленням водій має прийти до суду і саме там сплатити штраф.

Як повідомив Олександр Савченко, Державтоінспекція вже придбала 500 нових систем. Окрім цього, зазначив він, кожен працівник ДАІ кожну свою розмову з учасниками дорожнього руху записуватиме на диктофон. Таким чином керівництво Державтоінспекції зможе контролювати і працівників ДАЇ, і водіїв», — переконаний Олександр Савченко.

23 вересня 2009 року планується затвердження нового законопроекту про внесення змін до ЗУ «Про фіксацію правопорушень на дорогах» та запровадження новітніх технології фіксацій правопорушень 

 

Читайте также по теме