ГолосUA
12:07 25/04/2010

За спалювання листя в Черкасах доведеться заплатити чималий штраф

У Черкасах за спалювання листя та відходів городяни платять чималі штрафи. Так, для фізичних осіб штраф — від 340 до 1360 грн., для юридичних осіб (якщо спалювання здійснювалось на території підприємства, установи, організації)- від 850 грн. до 1700 грн.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла заступник директора департаменту муніципальної інспекції, депутатка міської ради Ольга Швець.

За її словами, муніципальна інспекція встановила цілодобове чергування щодо встановлення фактів спалювання листя і відходів. За минулий тиждень інспектори виїжджали на 18 викликів небайдужих городян, які повідомляли про спалювання листя біля їхніх будинків та прилеглих до них територій.

«На жаль, не завжди інспекторам вдається встановити особу порушника, яка безпосередньо здійснювала підпалення. Адже, підпаливши купу сміття або листя, мало хто стоїть біля цієї купи і чекає, коли приїде інспектор і складе протокол. Маємо приклади, коли муніципальні інспектори, приїхавши у вечірній час на виклик мешканців, виконували невластиву для себе функцію – фактично гасили пожежу власними силами. Такі випадки були в районі мікрорайону Луначарський та на вул. Гагаріна, коли інспектор разом з працівниками сусіднього кафе заливали водою купи невивезеного листя, підпалені невідомими особами. Кілька днів тому в аналогічний спосіб гасили палаюче листя в Південно-Західному районі» — розповіла О. Швець.

За останній тиждень було складено 8 протоколів на осіб, які спалювали листя та відходи на території міста. Окрім спалювання листя мешканцями приватного сектору, встановлено факти спалювання відходів деревини на території освітнього закладу по вул. Я.Галана та побутових відходів на території розважального закладу по вул. Сумгаїтській — Корольова.

«А на розі вулиць Грибна — Онопрієнка мешканець приватного будинку та власник СТО спалював гумові скати, рясно присипані листям. Сморід був неймовірний» — сказала О. Швець.

В.Середа

 

Читайте также по теме