ГолосUA
11:48 19/07/2010

«За Україну!» вимагає повторно оголосити Лужкова персоною нон-грата

Народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Іван Стойко вимагає повторно заборонити в’їзд на територію України меру Москви Юрію Лужкову.

Про це йдеться у депутатському зверненні Івана Стойка, яке він направив до СБУ та МЗС, повідомила прес-служба "За Україну!".

Як відомо сьогодні на прес-конференції в Москві Лужков наголосив, що «свої заяви щодо Севастополя зробив осмислено й обґрунтовано — ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає й не буде". У травні 2008 року Лужков заявив, що Севастополь має бути повернено Росії. 12 травня 2008 року СБУ прийняла рішення про безстрокову заборону в`їзду Лужкову в Україну.

«Високопоставлений чиновник з Москви в черговий раз дозволяє собі робити антиукраїнські заяви, — зазначив народний депутат. — Тому якщо в Україні є незалежне МЗС та СБУ, які відстоюють українські інтереси, Лужкову повторно мають заборонити в’їзд на територію України».

Іван Стойко переконаний, що подібні заяви російських високопосадовців в першу чергу пов’язані з тим, що в Україні до влади прийшла когорта проросійських політиків, для яких важливі лише інтереси фінансово-олігархічних кланів, які привели їх до влади, а не інтереси Української держави.

 

Читайте также по теме