ГолосUA
09:46 26/02/2010

За жодних обставин БЮТ не піде в коаліцію з Партією регіонів — Соболєв

Фракція БЮТ не піде на коаліцію із Партією регіонів. Про це повідомив заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Сьогодні питання стоїть, не кому віддати крісло, а яке рішення ухвалить фракція НУ-НС”, — сказав депутат.

Він зазначив, що частина цієї фракції ухвалила протилежне рішення. “Вони пропонують і нам, і Януковичу торги. Тобто, їм байдуже, в якій конфігурації займати крісло в уряді”, — додав С. Соболєв.

Депутат нагадав, що згідно з Конституцією України, немає поняття “уряд Президента”, а є лише “уряд коаліції”.

“Так от, коаліція БЮТ і ПР — є виключенням. Про це заявляв і лідер нашого блоку, і депутати нашої фракції. Тому зараз для нас не стоїть питання торгів в межах цієї коаліції. Торги були оголошені Блоком Литвина і НУ-НС, ми в цих іграх участі не приймаємо”, — пояснив політик.

С. Соболєв також обурився тим, що “сьогодні Арсеній Яценюк та Віктор Ющенко готові піти на коаліцію з Партією регіонів лише заради посади в Кабінеті Міністрів”. “Якщо вже сьогодні відбуваються торги Яценюка, який програв на виборах і Віктора Ющенка, який фактично боровся проти Партії регіонів у 2004 році, то про яку діючу коаліцію може йти мова?!”, — зауважив депутат.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме