ГолосUA
05:23 16/06/2010

За журналістами „5 каналу” теж стежать?

Служба безпеки України не повинна легковажно ставитися до заяв журналістів про стеження за ними.

Про це екс-журналістка, народний депутат Ірина Геращенко заявила в ефірі „5 каналу”, коментуючи заяву голови СБУ про непричетність до переслідування генерального директора TVi.

„Я хочу нагадати всім українцям, що рівно десять років тому наш колега, Георгій Гонгадзе, написав відкритого листа до тодішнього Генерального прокурора України Михайла Потебенька, де він вказав факти, що за ним стежить якась незрозуміла машина без номерів, і ми пам’ятаємо таке зверхнє ставлення влади до тих тривожних сигналів, яка сказала, що нікому він не потрібен, той журналіст, щоб за ним слідкувати. Всі відомства відреагували так, що це неправда і так само не було відповіді влади. І ми знаємо, що Георгій зник за кілька місяців…”, — зазначила І. Геращенко.

Окрім цього, політик заявила про те, що є і відомості про стеження за журналістами інших українських телеканалів. „Я не знаю, чи я зараз правильно роблю, що я це кажу, але з приватних розмов з колегами з „5 каналу” я знаю, що теж були неприємні моменти, коли за ними їздили незрозумілі машини. Я тільки не знаю, чи я маю право зараз називати прізвища цих журналістів… Тому мені здається ситуація серйозною і не варто відразу відкидати ці закиди, а розібратися в ситуації”, — наголосила вона.

При цьому І. Геращенко висловила впевненість у тому, що директор TVi «це не та людина, яка здатна жартувати з такими речами”.

Нагадаємо, у вівторок генеральний директор TVi Микола Княжицький заявив про те, що за ним стежать та висловив побоювання за своє життя. Голова СБУ Валерій Хорошковський виключив можливість причетність до цього співробітників Служби безпеки України.

А. Береза

 

Читайте также по теме