ГолосUA
18:07 04/12/2009

Заборона комуністичної ідеї — спроба вкотре заховати злочини сучасності

Ініціатива заборонити комуністичну ідеологію і партію є намаганням приховати злочини чинної влади та відволікти увагу від сьогоднішніх проблем України.

Про це заявив кандидат у Президенти України від Блоку лівих та лівоцентристських сил, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко на прес-конференції в Запоріжжі, коментуючи відповідну заяву депутатів від “Нашої України-Народної Самооборони” Івана Зайця і Ярослава Джоджика, передав кореспондент ГолосUA.

“Це чергова спроба приховати сучасні злочини через заборону ідеології та ідеалів”, — наголосив П. Симоненко.

Водночас він зазначив, що комуністична ідея має дуже глибоке коріння. “Сьогодні намагаються заборонити ідеологію, яка має вікове коріння, що йде з Християнства. Адже вона несе в собі християнські заповіді. Саме завдяки цій ідеології ми звільнились від рабства”,- роз’яснив кандидат.

Перший секретар КПУ зауважив, що із забороною комуністичної ідеї Україна не позбудеться проблем сьогодення. Кандидат у президенти від Блоку лівих сил переконаний, що майбутнє неможливо будувати без досвіду минулого. “Те, що в історії були помилки, у тому числі й в політичній практиці, так не ідею треба піддавати осуду. Ми маємо аналізувати результат тієї практики. Адже саме тоді можливо добалакатися і до наступного: у Християнстві ми пам’ятаємо Іуду. Так що, тепер на цьому прикладі необхідно відмовитися від віри? А інквізиція? Те ж саме!А демократія в США побудована на скальпах та кістках індіанців”, — наголосив П. Симоненко. />  
Як повідомляв ГолосUA, у Верховній Раді 1 грудня був зареєстрований законопроект «Про заборону комуністичної ідеології і ліквідацію символів тоталітарного і комуністичного режимів», автори, народні депутати від НУ-НС І. Заєць і Я. Джоджик пропонують заборонити пропаганду комуністичної ідеології у будь-якому її вигляді, а також діяльність Комуністичної партії України. На думку розробників документу, такий закон необхідний для того, щоб не допустити в Україні повторення «злочинів комунізму», зокрема, Голодомору 1932-1933 років.
Законопроект .
 

Пропагандою комунізму депутати вважають публічні заклики до відновлення комуністичного режиму в Україні, поширення відповідної рекламної продукції, комуністичної ідеології за допомогою ЗМІ, крім випадків, коли це робиться з метою наукових досліджень; публічне святкування встановлених комуністичним режимом пам’ятних дат (7 листопада, 23 лютого, 22 квітня), а також виконання Інтернаціоналу або державного гімну СРСР.
 

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме