ГолосUA
12:56 21/02/2011

Задля наживи підприємства додавали у борошно пісок, а м’ясні вироби виготовляли прямо на підлозі

Протягом останнього місяця співробітники київської ветеринарної міліції вилучили близько 37 тонн недоброякісної продукції. 

Про це повідомили у прес-службі Головного управління МВС України.

Небезпечні для здоров’я м'ясо, напівфабрикати та мучні вироби могли потрапити на стіл споживачів та призвести до трагічних наслідків. Крім того, що вся продукція вироблялась та зберігалась в умовах повної антисанітарії, вона не проходила жодної перевірки на якість. Не виключено, що деякі з цих продуктів загрожували покупцям такими небезпечними захворюваннями, як сибірка, сказ, ботулізм, сальмонельоз, дизентерія та гельмінти”, — розповіли у відомстві.

Яскравим прикладом виробництва та продажу такої продукції стали 2 підпільні цехи, які виявили співробітники ветеринарної міліції міста Києва. “Тут кулінарні та м’ясні вироби виготовляли в підвальних приміщеннях просто на підлозі. Жодних санітарних норм, перевірок на якість та безпечність продукції або супровідних документів. А рецептура численних хот-догів та гамбургерів взагалі вражаюча”, — зазначили в МВС.

Для того, щоб зекономити на борошні, підприємці додавали до тіста звичайний пісок. Доволі вигідне виробництво: затрати мінімальні, а прибутки, певно, чималі. Адже запаковані бургери, булочки та шинка поставлялись в широку торговельну мережу — у невеликі кіоски, автозаправочні станції, супермаркети. Тобто, у всі місця, де так звана швидка їжа завжди користується великим попитом.

За словами начальника ветеринарної міліції Києва Олександра Овчаренко, загальна кількість продукції, вилученої з обігу, складає 616 кілограм. 

Наразі діяльність цехів припинена, розглядається питання щодо притягнення недобросовісних власників до відповідальності.

Читайте также по теме