ГолосUA
16:52 10/11/2008

Задовольнити Литвина — витратити 10 мільярдів доларів — Терьохін

Блок Юлії Тимошенко голосував проти зрівняння мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму, оскільки під час кризи всі мають знизити свої витрати. Про це сьогодні заявив в ексклюзивному інтерв’ю Голос.UA народний депутат БЮТ Сергій Терьохін.

За його словами, вимоги блоку Литвина відмінити мораторій на підвищення зарплат ні що інше, як піар.

«Теорія маленької партії Литвина в тому, щоб пообіцяти багато грошей і негайно», — наголосив депутат, називаючи виступ Володимира Литвина під час сьогоднішнього засідання погоджувальної ради «бабською істерикою».

Сергій Терьохін пояснив, що єдиним джерелом підвищення зарплати є бюджет. А урізання фінансування на утримання Секретаріату Президента або Верховної Ради, що є популярною темою для обговорення сьогодні, вистачить, за словами депутата, лише на зарплату 1% населення.

«Для того, щоб профінансувати те, що хоче Литвин, затрати платників податків тільки на підвищення зарплати складуть приблизно 10 мільярдів доларів», — підрахував Сергій Терьохін. />  
Він підкреслив, що не підтримує «нервову позицію» блоку Литвина, які можуть вдатися до блокування трибуни Верховної Ради.

«Якщо він хоче, щоб результати голосування були визнані неправочинними, нехай йде до Генеральної прокуратури», — сказав Сергій Терьохін.

 

Читайте также по теме